понеділок, 11 листопада 2019 р.

Душі криниця

 У рамках програми "Healthy School", учасником якої є Заліщицька державна гімназія, слухачами секцій української мови і літератури та зарубіжної літератури Заліщицької філії МАН України оформлено екосвітлицю "Душі криниця". Наскрізною лінією світлиці, яка стала куточком історії, традицій українського народу, духовного збагачення учнів та гостів гімназії, є запашні, натуральні трави.


 Екосвітлиця нагадує фрагмент української хати XVIII-XIX століття. Дім, хата, як ми знаємо, містить у собі найважливіші моменти біологічної активності людини від її народження й до смерті, ті життєві вузлики, які є продовженням нашого роду.

  




  Інтер'єр української світлиці привабив і учасників Всеукраїнського семінару з основ здоров'я, який відбувся 16-17 жовтня в Заліщицькій державній гімназії. У Всесвітній день здорового харчування, 16 жовтня, господарі закладу подбали про корисний перекус для учасників семінару під назвою "Чай - ліки для тіла і душі". Під час перерви в роботі гості свята смакували цілющий чай з різнотрав'я, запам'ятовуючи секрети його заварювання, якими ділилися слухачі та викладачі філії.   


Немає коментарів:

Дописати коментар