понеділок, 17 квітня 2017 р.

Готуємося до Великодня!


ХРИСТОС ВОСКРЕС!

    Великодні дні в Україні завжди наповнені яскравими спогадами як для дорослих, так і для дітей. Однією з найдавніших пасхальних традицій є, звичайно, створення писанок. Яйце - символ нового початку, а якщо правильно розмалювати його, воно стає справжнім магічним предметом. Розписування яєць до Великодня - традиція не нова. Радісно, що пройшовши через віки, вона зуміла зберегти свою самобутність. Кожен регіон нашої батьківщини має свої методики розписування писанок. Символіка та кольорова гама писанок вражають багатством орнаментів.
    Писанка є знаком весняного відродження природи, тому недивно, що розфарбовування яєць надзвичайно складний, але водночас цікавий процес.
    Багато з нас хотіли б навчитися гарно розписувати яйця, тому напередодні Пасхи учні 1-А класу Заліщицької державної гімназії відвідали дитячу художню школу. Її викладачі, Андрійчук І.І., Ляшук Н.К. та Похна Л.Я. показали справжній майстер-клас по розписуванню писанок. Викладачі розповіли нам багато цікавих легенд про українські традиції, які запам'ятаються нам надовго. Ми так захопилися заняттям, що не помітили, як пролетіло два уроки! Дехто придумував свій орнамент, інші малювали за зразком. Кожен з нас доповнив великодній кошик власноруч створеними писанками.


    Ми розписали багато яєць і сподіваємося, що вони заберуть весь негатив від людей, і тоді запанує мир та злагода серед нас. Мудрі люди кажуть: "У світі доти існуватиме любов, доки люди писатимуть писанки".



ВОІСТИНУ ВОСКРЕС!


Немає коментарів:

Дописати коментар