вівторок, 25 квітня 2017 р.

День Землі

Earth Day в Заліщицькій гімназії

22 квітня Міжнарожний день землі. З цієї нагоди наш клас взяв участь у гімназійних заходах: виставка малюнків та плакатів "Разом за природу", міжнародний методологічний скайп-семінар «Реалізація Концепції нової Української школи на засадах впровадження ІКТ»


понеділок, 17 квітня 2017 р.

Всеукраїнські та міжнародні конкурси


                   Учні 1-А класу взяли участь у І Міжнародній грі зі світової літератури
 Sunflower-2016 та VII Всеукраїнському конкурсі з англійської мови "Гринвіч"
Це - наші результати!




Ми також приєдналися до щорічного конкурсу
 з українознавства - VIII Всеукраїнська гра "Соняшник"



                     

Готуємося до Великодня!


ХРИСТОС ВОСКРЕС!

    Великодні дні в Україні завжди наповнені яскравими спогадами як для дорослих, так і для дітей. Однією з найдавніших пасхальних традицій є, звичайно, створення писанок. Яйце - символ нового початку, а якщо правильно розмалювати його, воно стає справжнім магічним предметом. Розписування яєць до Великодня - традиція не нова. Радісно, що пройшовши через віки, вона зуміла зберегти свою самобутність. Кожен регіон нашої батьківщини має свої методики розписування писанок. Символіка та кольорова гама писанок вражають багатством орнаментів.
    Писанка є знаком весняного відродження природи, тому недивно, що розфарбовування яєць надзвичайно складний, але водночас цікавий процес.
    Багато з нас хотіли б навчитися гарно розписувати яйця, тому напередодні Пасхи учні 1-А класу Заліщицької державної гімназії відвідали дитячу художню школу. Її викладачі, Андрійчук І.І., Ляшук Н.К. та Похна Л.Я. показали справжній майстер-клас по розписуванню писанок. Викладачі розповіли нам багато цікавих легенд про українські традиції, які запам'ятаються нам надовго. Ми так захопилися заняттям, що не помітили, як пролетіло два уроки! Дехто придумував свій орнамент, інші малювали за зразком. Кожен з нас доповнив великодній кошик власноруч створеними писанками.


    Ми розписали багато яєць і сподіваємося, що вони заберуть весь негатив від людей, і тоді запанує мир та злагода серед нас. Мудрі люди кажуть: "У світі доти існуватиме любов, доки люди писатимуть писанки".



ВОІСТИНУ ВОСКРЕС!


Реклама дитячої книги


Представлення Полліанни та Пеппі Довгоїпанчохи 

на конкурсі "Реклама дитячої книги"


   Чи варто вірити в диво?”  –    спитаєте ви. Звичайно, так. Я вірила в різні дива  і мені було легше долати життєві  негаразди.
   Я багато страждала: померли батьки, я залишилася самотньою, жила у притулку для сиріт, боялася ночувати в маленькій кімнаті на горищі. Але я ніколи  не скаржилася і не сердилася на тих, хто мене ображав.Попри все я любила веселку і завжди вірила в краще, адже грала в радість!
   Чи знаєте ви багато книг, які залюбки читають вязні в американських тюрмах? Не  здогадаєтесь ніколи! Це – історія про мене!
   Я раділа усьому, раділа навіть тоді, коли після аварії отримала страшну травму хребта. І в усьому мені допомагала віра в  Бога.
   Якщо у вас проблеми і життя здається сірим і безцільним, запрошую вас до мого американського містечка, де всі грають в радість.  Обіцяю, все  зміниться!
   Кожний несе в собі добре світло, треба тільки вміти відкрити свою душу і подарувати це світло людям. Тож нехай  воно буде з вами, з кожним, хто живе на нашій чудовій планеті Земля. І тоді  запанують серед людей мир і злагода. Я вірю в це!



   На околиці маленького містечка є старий, занедбаний садок, у садку стоїть занедбаний будиночок вілла «Хованка», у ній я мешкаю.
   Моя мама – Ангел, а мій тато – негритянський король.
   Я незалежна і роблю все, що хочу: сплю з ногами на подушці і головою під ковдрою; ношу різнокольорові панчохи; повертаючись додому, задкую не оглядаючись, бо мені не хочеться розвертатися; розтачую тісто просто на підлозі і тримаю коня на веранді, дбаю про свою мавпочку – пана Нільсона.
   Вам може здатися, що я бешкетниця і розбійниця, адже я справилася з хлопцями, які мене ображали, грала з поліцаями в квача, зі злодіями танцювала Твіст. Проте я врятувала дітей під час пожежі, почала ходити в школу.
   Хочете подружитися зі мною?! Тоді розгорніть мерщій книжку в пригоди Пеппі Довгоїпанчохи.

               Місячник екології

      Щороку учні гімнзії приєднуються до наймасштабніших всеукраїнських екологічних акцій "Зробимо Україну чистою разом!" 
      Цьогоріч ми вперше прибирали молодіжний парк міста, долучившись до акції "За чисте довкілля!"


Радіємо з того, що наше місто стає все чистішим, з'являються нові дитячі майданчики, насаджуються молоді дерева.
      Пам'ятаймо! Чисте подвір'я біля нас робить чистим нашу вулицю, а чиста вулиця робить чистим наше місто! Бережіть красу рідного міста!!!

Дитяча книга


Всеукраїнський тиждень дитячого читання

   У рамках тижня учні відвідали урок "У мудрої Сови", який провели працівники дитячої районної бібліотеки Топольницька О.І. та Заянчковська Г.І. Бібліотекарі розповіли учням про виникнення книги та книгодрукування, про правила користування бібліотекою, дбайливе ставлення до книги та її роль у житті людини. Гімназисти мали змогу ознайомитися з новинками, що поступили в бібліотечний фонд, оглянути виставку найпопулярніших книг серед підлітків нашого міста. 



    Яна Сакала та Софія Коверчук захищали честь класу в конкурсі "На кращу рекламу дитячої книги".





     Також між командами нашого класу відбувся брейн-ринг, який провела бібліотекар гімназії Скоропадська Н.А.