середа, 25 жовтня 2023 р.

Пані Мова на гостинах у пані Осені!

        Тиждень, який розпочався в гімназії 23 жовтня, був присвячений рідній українській мові. 


       У переддень святкування Дня української писемності та мови  (27.10.2023), 24 жовтня, на інформаційній годині учні класу дізналися про історію свята, про день пам'яті преподобного Нестора-літописця, котрого вважають не лише мислителем, ученим, ченцем Києво-Печерського монастиря, але й автором найдавнішої пам'ятки літератури українців - "Повісті минулих літ". Саме з Нестора-літописця починається, як вважають дослідники, писемна українська мова. 


     Цікавий урок розвитку зв'язного мовлення, аудіювання і читання текстів підготувала й провела для учнів класу вчителька української мови Наталія Михайлівна. Велична пані  Мова завітала на гостину до чарівної пані Осені. Упродовж цього магічного дійства гімназисти виконували різноманітні вправи, знайомлячись з цікавою лексикою рідної мови, дізнаючись про нові традиції українців. 


     На осінному дереві діти залишили побажання та подяки Осені й Мові за їх магічний дух, неймовірну красу, величну мотивацію.

     На завершення діти пригостилися осінніми смаколиками та смачними пляцками. 
  Щиро дякуємо за цікавий урок неймовірній учительці рідної мови Наталії Михайлівні! 

     А потім був цікавий квест! Завдання здобувачі освіти шукали впродовж дня в приміщенні гімназії.  Результат правильно виконаної роботи - солодкі смаколи від директора!


Немає коментарів:

Дописати коментар