вівторок, 8 лютого 2022 р.

Безпечний Інтернет

  8 лютого в День безпечного інтернету гімназисти працювали з посібником цифрового громадянства й безпеки, розробленим Google у співробітництві з Альянсом із захисту безпеки користувачів в Інтернеті (Internet Keep Safe Coalition, iKeepSafe.org). Посібник містить матеріали та методики, зосереджені на ключових принципах мережевого етикету й безпеки.

   Здобувачі освіти разом з Наталією Грушко, учителем інформатики, опрацювали такі питання: 

• Діліться з обачністю (обачність в Інтернеті);

• Не піддавайтеся обману (пильність в Інтернеті);

• Бережіть свої таємниці (захист в Інтернеті);

• Круто бути доброзичливим! (доброзичливість в Інтернеті);

• Сумніваєтеся? Спитайте! (сміливість в Інтернеті).

  Здобувачі освіти навчилися створювати та підтримувати позитивну репутацію в мережі, зрозуміли, чому потрібно поважати конфіденційність і межі приватного життя інших. Розглянули можливі наслідки необачних дій у мережі. Переконалися, що в делікатних ситуаціях слід звертатися по допомогу до дорослих. Зрозуміли, що не можна довіряти будь-якій інформації в мережі. Дізналися, як працює фішинг і чим він небезпечний. Навчилися  розпізнавати оманливі акції, призи й інші шахрайські пропозиції.

  Гімназисти усвідомили, чому важливо захищати конфіденційність своїх даних і як вона пов’язана з безпекою в Інтернеті. Відпрацювали навички створення надійних паролів. Розглянули інструменти й налаштування, які допоможуть захиститися від хакерів та інших загроз. Також  з’ясували, якою має бути доброзичлива поведінка в Інтернеті. Дізналися, що таке доброзичливість у реальному й віртуальному світі. Навчилися подавати іншим добрий приклад під час спілкування в мережі.

  Будьте обачними, пильними та ввічливими не тільки в реальному, а й у віртуальному світі!  

Немає коментарів:

Дописати коментар