понеділок, 21 лютого 2022 р.

Міжнародний день рідної мови

 Солов'їну, барвінкову, колосисту - на віки -

українську рідну мову в дар мені дали батьки.

Берегти її, плекати буду всюди й повсякчас,

бо ж єдина - так, як мати, мова в кожного із нас!


21 лютого урок рідної мови, який провела вчителька української мови та літератури Бежук М.М., не залишив байдужим жодного гімназиста 6(10)-А класу. Здобувачі освіти щиро й душевно декламували вірші про рідну мову, говорили про повагу й любов до рідного слова і народу.
Зі святом тебе, Берегине!

четвер, 17 лютого 2022 р.

Урок медіаграмотності

   Президент України Володимир Зеленський під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Культура, медіа, туризм» звернув увагу на необхідність проведення уроків медіаграмотності в закладах освіти для розвитку свідомого та критичного ставлення до інформації, що отримуємо з різних інтернет-джерел.
  З метою формування навичок медіаграмотності під час уроків гімназисти вчилися критично сприймати інформацію щоби протидіяти різноманітним маніпуляціям у соціальних мережах, звертали увагу на цінність високоякісної інформації в контексті шкільної освіти.
     







 

День єднання


16 лютого гімназійна родина відзначила День єднання урочистим підняттям Державного Прапора України та виконанням Державного Гімну України.


 

вівторок, 15 лютого 2022 р.

Наші олімпійці!

   Директорка гімназії Олександра Войчишин привітала та вручила грамоти переможцям і призерам районних олімпіад з базових предметів. Серед когорти юних олімпійців гімназії 

6-ро учнів 6 (10) - А класу:


Олійник Віталій - І місце з фізики та хімії

Сакала Яна - І місце з української мови

Нагуляк Михайло - І місце з інформаційних технологій 

Паньків Тетяна - І місце з екології

Сендецька Катерина - І місце з образотворчого мистецтва

Пельцер Єлєна - ІІІ місце з історії

Бажаємо нашим переможцям високих результатів на обласному етапі предметних олімпіад 

та нових перемог у різноманітних конкурсах і змаганнях!

вівторок, 8 лютого 2022 р.

Безпечний Інтернет

  8 лютого в День безпечного інтернету гімназисти працювали з посібником цифрового громадянства й безпеки, розробленим Google у співробітництві з Альянсом із захисту безпеки користувачів в Інтернеті (Internet Keep Safe Coalition, iKeepSafe.org). Посібник містить матеріали та методики, зосереджені на ключових принципах мережевого етикету й безпеки.

   Здобувачі освіти разом з Наталією Грушко, учителем інформатики, опрацювали такі питання: 

• Діліться з обачністю (обачність в Інтернеті);

• Не піддавайтеся обману (пильність в Інтернеті);

• Бережіть свої таємниці (захист в Інтернеті);

• Круто бути доброзичливим! (доброзичливість в Інтернеті);

• Сумніваєтеся? Спитайте! (сміливість в Інтернеті).

  Здобувачі освіти навчилися створювати та підтримувати позитивну репутацію в мережі, зрозуміли, чому потрібно поважати конфіденційність і межі приватного життя інших. Розглянули можливі наслідки необачних дій у мережі. Переконалися, що в делікатних ситуаціях слід звертатися по допомогу до дорослих. Зрозуміли, що не можна довіряти будь-якій інформації в мережі. Дізналися, як працює фішинг і чим він небезпечний. Навчилися  розпізнавати оманливі акції, призи й інші шахрайські пропозиції.

  Гімназисти усвідомили, чому важливо захищати конфіденційність своїх даних і як вона пов’язана з безпекою в Інтернеті. Відпрацювали навички створення надійних паролів. Розглянули інструменти й налаштування, які допоможуть захиститися від хакерів та інших загроз. Також  з’ясували, якою має бути доброзичлива поведінка в Інтернеті. Дізналися, що таке доброзичливість у реальному й віртуальному світі. Навчилися подавати іншим добрий приклад під час спілкування в мережі.

  Будьте обачними, пильними та ввічливими не тільки в реальному, а й у віртуальному світі!  

понеділок, 7 лютого 2022 р.

Успіх навчання залежить від тебе самого!

   Цікавий психологічний тренінг "Може поговоримо про увагу? (Увага та її властивості)" відбувся в 6(10)-А класі. Практичний психолог Ірина Гарвасюк розповіла про види уваги - мимовільну, довільну, післядовільну, та основні її властивості - обсяг, стійкість, розподіл, зосередження та переключення.  


   Практична частина вебінару була цікава й захоплююча: гімназисти виконували різноманітні вправи на концентрацію власної ваги; досліджували та розвивали уважність і спостережливість.








Підсумком заняття стала дискусія "Значення уваги в навчанні та житті людини". Цікавими порадами поділилася з учнями  Ірина Іннадіївна щодо організації навчального процесу та концентрації уваги під час уроків.