субота, 30 січня 2021 р.

Бешкетливий світ дитинства



  Герої повісті Марка Твена "Пригоди Тома Соєра" полюбилися читачам багатьох поколінь, адже книга американського письменника дала дітям і навіть дорослим безцінні моральні уроки.

   І Том, і Гек - звичайні діти, вони бешкетливі, неслухняні, лінькуваті, але водночас - винахідливі, життєрадісні, справедливі, чуттєві до краси. Хлопці постійно вигадують якісь витівки, завдаючи дорослим чимало клопоту, але ніколи не роблять це зі злими намірами. 

   Саме про моральні уроки цієї знаменитої книги говорили під час інтегрованого уроку зарубіжної літератури й математики учні 1(5)-А класу з учителями Зоряною Миронівною Копичинською та Ольгою Михайлівною Костинюк. А родзинками уроку літератури стали математичні завдання на вимірювання площі паркану, який фарбував Том, на підрахунок шляху, який довелося долати Томові та Беккі, знайшовши вихід з печери, діти дізнавалися, чи вистачить свічки на 3 дні в печері, де заблукали герої, і як поділить "весільний пиріг" хлопець, рятуючи кохану від голоду. 

   У творі Марка Твена тісно переплітається світ дорослих і дітей. Діти вчаться в старших, наслідують їх, а дорослі придивляються до дітей, адже ті бувають часто щирішими, спостережливішими, добрішими й сміливішими.

https://youtu.be/zja6Ys7sbcQ  

https://drive.google.com/file/d/1GB8G60wZ2noD3v0WGRmqXs56SsIJOHaP/view?usp=sharing


   

Немає коментарів:

Дописати коментар