четвер, 15 березня 2018 р.

Всеукраїнський конкурс юних дослідників "Кристали" імені Євгена Гладишевського

Експериментуйте, вчіться, творіть – і результат не змусить себе чекати
        Учитель хімії Сопилюк Надія Іванівна провела в гімназії заняття з учнями  5-6 (1-2) класів, які виявили бажання взяти участь у конкурсі з вирощування кристалів у домашніх умовах. Цей навчальний експеримент проводиться в рамках МАН України серед наймолодших школярів з метою залучення їх до пізнання та вивчення в майбутньому хімії і суміжних дисциплін.

    Журі конкурсу розгляне подані учасниками кристали та відеосюжети і визначить переможців у таких номінаціях:
·         «Найякісніший кристал»;
·         «Найбільший кристал»;
·         «Найоригінальніший кристал»;
·         «Віртуальний кристал».
 У 2018 році учасникам конкурсу запропоновано виростити кристали кухонної солі або цукру. На занятті з учасниками конкурсу проаналізовано покрокове виконання даного експерименту в домашніх умовах, акцентовано увагу на необхідності дотримання вимог техніки безпеки під час виконання дослідів, дотримання технології вирощування кристалів із перенасичених розчинів, здійснення фото- та відео- фіксації ходу виконання роботи й отриманих продуктів у кінцевому результатів. Дано відповіді на запитання, що виникли в процесі зустрічі. Для наочності продемонстровано кристал мідного купоросу, вирощений уже випускником гімназії Грушком Романом.
         Учні з цікавістю сприйняли отриману інформацію, «загорілися» ідеєю виростити кристал небаченої досі форми і розміру. Також отримали необхідні теоретичні знання і запал до практичного їх застосування, й відповідно – побажання досягти успіху і перемоги в конкурсі МАН на Всесоюзному рівні.

Немає коментарів:

Дописати коментар