понеділок, 26 березня 2018 р.

Філологічний Олімп



    20 березня на базі ТОКІППО відбувся науково-практичний семінар "Майстерня кластерів" у межах науково-практичного проекту "Філологічний Олімп". Учасники проекту обговорили завдання щодо випуску збірника конспектів уроків з використанням кластерів на уроках української мови, української та зарубіжної літератур.



Допоможи пернатим друзям!




Добровольська Вікторія разом з дідусем виготовила шпаківню


неділя, 25 березня 2018 р.

Всесвітній день поезії


   Поезіє! Моя найкраща втіхо! 
   Під таким гаслом у рамках МАН відбулося засідання літературно-мистецької студії ЕОС. Свої конкурсні роботи презентували призери обласного конкурсу «Акорди творчості» Юлія Смеречанська та Яна Бурка. До творчої вітальні були запрошені ті, хто чує, як шепоче дощ, як співає квітка, сміється небо, ті, хто може говорити про прекрасне не буденно, а римованими рядками.
   Говорили про те, як народжується її величність Поезія в юних серцях. Іноді, студійці кажуть, вірш приснився або Муза підкралася так непомітно, що нема на чому записати. Пишуть на зошитах, навіть на руках або ж запам’ятовують. Як би там не було, але те, що до них приходить прекрасна Муза Поезії, вічно молода й юна, це прекрасно!





четвер, 15 березня 2018 р.

Всеукраїнський конкурс юних дослідників "Кристали" імені Євгена Гладишевського

Експериментуйте, вчіться, творіть – і результат не змусить себе чекати
        Учитель хімії Сопилюк Надія Іванівна провела в гімназії заняття з учнями  5-6 (1-2) класів, які виявили бажання взяти участь у конкурсі з вирощування кристалів у домашніх умовах. Цей навчальний експеримент проводиться в рамках МАН України серед наймолодших школярів з метою залучення їх до пізнання та вивчення в майбутньому хімії і суміжних дисциплін.

    Журі конкурсу розгляне подані учасниками кристали та відеосюжети і визначить переможців у таких номінаціях:
·         «Найякісніший кристал»;
·         «Найбільший кристал»;
·         «Найоригінальніший кристал»;
·         «Віртуальний кристал».
 У 2018 році учасникам конкурсу запропоновано виростити кристали кухонної солі або цукру. На занятті з учасниками конкурсу проаналізовано покрокове виконання даного експерименту в домашніх умовах, акцентовано увагу на необхідності дотримання вимог техніки безпеки під час виконання дослідів, дотримання технології вирощування кристалів із перенасичених розчинів, здійснення фото- та відео- фіксації ходу виконання роботи й отриманих продуктів у кінцевому результатів. Дано відповіді на запитання, що виникли в процесі зустрічі. Для наочності продемонстровано кристал мідного купоросу, вирощений уже випускником гімназії Грушком Романом.
         Учні з цікавістю сприйняли отриману інформацію, «загорілися» ідеєю виростити кристал небаченої досі форми і розміру. Також отримали необхідні теоретичні знання і запал до практичного їх застосування, й відповідно – побажання досягти успіху і перемоги в конкурсі МАН на Всесоюзному рівні.

вівторок, 13 березня 2018 р.

Бережіть природу!


     
       Ще не встиг зійти сніг з наших квітників, а перші проліски, підсніжники, первоцвіти вже піднімають голівки і тягнуться до теплих промінчиків березневого сонця.
      Надзвичайно цікаву інформацію про перші весняні квіти розповіли учні 4-А класу разом Оксаною Михайлівною, учителем географії. Демонстрація фільму, плакати, інтерактивні ігри допомогли нам краще пізнати світ природи, який, здається, так близько, але ще зовсім незвіданий.





У вінок Кобзареві


           
                      Щороку, у перші дні березня кожен українець віддає шану Великому синові українського народу Тарасу Григоровичу Шевченку!
Тарас Шевченко - видатний поет, прозаїк, драматург, художник, політичний і громадський діяч. Він був людиною універсальних обдарувань та інтересів. Все його життя та творчість були присвячені українському народові.


 


Робота Яни Сакали