понеділок, 21 листопада 2016 р.

Якщо ви полюбляєте відкривати для себе щось нове і цікаве, досі не бачене, вам – до Кам’янця

    Під час осінніх канікул 1-А та 1-Б класи гімназії разом з класними керівниками Копичинською Зоряною Миронівною і Пацариною Наталею Михайлівною відвідали Кам’янець-Подільський та Кривче. Кам’янець-Подільський посідає третє місце в Україні після Львова і Києва за кількістю історичних пам’яток.
 Ми гуляли чудовим містом з цікавими архітектурними пам’ятками, які нагадували нам минулі часи, відвідали разом середньовічний замок з баштами – основну пам’ятку Поділля. На високому березі Смотрича, встромивши гострі списи своїх башт у полотно блакитного неба, роздивляється він навкруги понад шість століть. Відома українська письменниця Леся Українка називала цю фортецю «квіткою на камені». З будь-якої сторони можна любуватися неймовірними пейзажами. У народі переконані: фортеця «збудована рукою Бога», адже сама природа подарувала їй дивовижну здатність залишатися неприступною для ворогів та привабливою для друзів.
   Ми зустрічали багато дітей, які теж відвідували це прекрасне і загадкове місто. Кожен з нас на згадку про Камянець-Подільський придбав сувенір.
  Повертаючись додому, ми відвідали Кришталеву печеру в Кривчі: узори на стінах печери, загадкові кам’яні форми, скупчення кристалів та лабіринти залишили нам незабутні враження.
  Багато цікавого приховує історія наших міст. Тож, якщо ви полюбляєте відкривати для себе щось нове і цікаве, досі не бачене, вам – до Камянця.
  
Яна Сакала



Немає коментарів:

Дописати коментар