середа, 30 листопада 2016 р.

SUNFLOWER

І Міжнародна гра зі світової літератури "Sunflower" - 2016 
відбулася 30 листопада. 



Серед учасників - гімназисти 1-2 класів.

субота, 26 листопада 2016 р.

середа, 23 листопада 2016 р.

День Гідності та Свободи -

свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої (2004 року) та Революції Гідності (2013).
   Ми, учні 1-А класу, у цей день були присутніми на загальногімназійній лінійці, зустрічалися з учасником та очевидцем подій на Майдані, учителем фізики нашої гімназії Наталею Петрівною Горин, а також з учнями 1-Б класу написали листи українським воїнам, які перебувають сьогодні в зоні АТО, захищаючи наш мирний спокій. Листи та невеличкі дарунки ми передали на Схід волонтерами м.Заліщики, зокрема батьком нашого однокласника - Ярославом Красієм. 

понеділок, 21 листопада 2016 р.

Якщо ви полюбляєте відкривати для себе щось нове і цікаве, досі не бачене, вам – до Кам’янця

    Під час осінніх канікул 1-А та 1-Б класи гімназії разом з класними керівниками Копичинською Зоряною Миронівною і Пацариною Наталею Михайлівною відвідали Кам’янець-Подільський та Кривче. Кам’янець-Подільський посідає третє місце в Україні після Львова і Києва за кількістю історичних пам’яток.
 Ми гуляли чудовим містом з цікавими архітектурними пам’ятками, які нагадували нам минулі часи, відвідали разом середньовічний замок з баштами – основну пам’ятку Поділля. На високому березі Смотрича, встромивши гострі списи своїх башт у полотно блакитного неба, роздивляється він навкруги понад шість століть. Відома українська письменниця Леся Українка називала цю фортецю «квіткою на камені». З будь-якої сторони можна любуватися неймовірними пейзажами. У народі переконані: фортеця «збудована рукою Бога», адже сама природа подарувала їй дивовижну здатність залишатися неприступною для ворогів та привабливою для друзів.
   Ми зустрічали багато дітей, які теж відвідували це прекрасне і загадкове місто. Кожен з нас на згадку про Камянець-Подільський придбав сувенір.
  Повертаючись додому, ми відвідали Кришталеву печеру в Кривчі: узори на стінах печери, загадкові кам’яні форми, скупчення кристалів та лабіринти залишили нам незабутні враження.
  Багато цікавого приховує історія наших міст. Тож, якщо ви полюбляєте відкривати для себе щось нове і цікаве, досі не бачене, вам – до Камянця.
  
Яна Сакала



середа, 9 листопада 2016 р.

День писемності

Країна сьогодні відзначає День української писемності та мови. Свято встановлено 9 листопада 1997 року, коли Президент України Л.Кучма на підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства видав Указ №1241/97 "Про День української писемності та мови". 
Цей день відзначається щорічно 9 листопада в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця.








Тиждень рідної мови

У рамках тижня рідної мови між гімназистами перших класів відбувся брейн-ринг "Мова наша - серце наше". Команди "Урудит" (1-А) та "Діти України" (1-Б) змагалися за звання "кращий знавець рідної мови". Приємно відзначити, що учасники обох команд показали хороші результати.

вівторок, 8 листопада 2016 р.

Наші перші дерева

З великою приємністю та натхненням учні нашого класу посадили невелику алею дерев біля оновленого спортивного залу, який запрацював 1 вересня 2016 року. Маємо надію, що коли ми закінчимо гімназію, то побачимо величні та могутні дерева - ведмежі горіхи, про котрі з гордістю говоритимемо: "Їх посадили ми!"

Гурт "ТРЕТЯ СИЛА"

На районний етап конкурсу патріотичної пісні, прози та поезії гурт "Третя сила" цьогоріч представив літературно-музичну композицію, приурочену пам'яті гімназиста Ореста Квача, який загинув у зоні АТО. Спогади героя, його побратимів, членів родини та поезію Тараса Середюка, учителя літератури нашої гімназії, читали гімназисти. 
Вокальна група зразкового ансамблю пісні і танцю "Первоцвіт" виконала повстанську пісню та пісню на слова Оксани Дяків, музику до якої написав Ярослав Гринишин.
Перемога в районному етапі та ІІ і ІІІ місця в області!!! ВІТАЄМО!!!


https://youtu.be/lH4dzKb3yBU


CODE WEEK 2016

  
 Вперше учні нашого класу приєдналися до команди старшокласників та пройшли годину коду, яка була організована під егідою EU Code Week Ambassadors в Україні в рамках Європейського тижня коду.
       Яна Сакала, Михайло Нагуляк та Денис Андрусик взяли участь у майстер-класах з програмування на базі фізико-математичного факультету ТНПУ.