субота, 27 січня 2024 р.

Проєкт "Вивчай та розрізняй"


 





Як я знаю Україну!

       Цікаву гру-вікторину до Дня Соборності України "Як я знаю Україну!" провели        в 1-А класі Ірина Гарвасюк, психологиня гімназії, та Василь Дяків, учитель історії.


   Юні гімназисти продемонстрували відмінні знання з рідної літератури, історії та географії нашої держави, традицій та звичаїв українців. Ми горді за своє молоде покоління! Тільки в соборності наших душ і спільності дій ми переможемо лютого ворога та заживемо щасливо у вільній державі. 



вівторок, 16 січня 2024 р.

Історія війни Заліщицького "кіборга"

     Ми часто на вулиці зустрічаємо людей, які йдуть у військовій формі. Сьогодні - це наші будні. Та ми ніколи не задумуємося над тим, що пережили ці люди за роки війни, яку росія розв'язала проти нас ще в далекому 2014.     



  З історією Юрія Середи, нашого земляка, який обороняв  Донецький аеропорт, познайомилися юні гімназисти під час бесіди з психологом гімназії Іриною Гарвасюк.


Слава Україні!
Героям слава!


ІНЖЕНЕРНИЙ ТИЖДЕНЬ - 2024

 

   У рамках інженерного тижня, який стартував 15 січня, у клас завітали гімназисти-старшокласники з інформацією щодо вміння бути самозарадним та як посилити свою незалежність від зовнішньої допомоги. 


   Коли ми розв'язуємо питання, що стосуються життя і розвитку, це стає вкрай важливо. Крім того, самозарадність - важлива складова розвитку креативності.

                Для тих, хто зареєструвався на "Інженерний тиждень - 2024"

Захід організовано з метою ознайомлення учнівства з наукою, набуття навичок критичного мислення, комплексного вирішення проблем, розуміння технічних процесів та способів застосування науково-технічних знань в реальному житті, розвитку креативності, поштовху до розвитку власного інженерного потенціалу.

Програма заходу включає проведення 6 тематичних уроків і виконання учнівством 24 цікавих інженерних завдань за напрямами:

  • виготовлення меблів з картону для облаштування укриття;
  • циркулярне будівництво та переробка будівельних матеріалів (закордонний та український досвід);
  • актуальні методи збору та очистки води (як для воєнного так і мирного життя);
  • виготовлення саморобних портативних освітлювальних приладів;
  • інженерні конструкції, що потребують мінімальної кількості матеріалів і можуть бути зібрані під час перебування в укриттях.
Детальніше про «Інженерний тиждень – 2024» на сайті  
https://engineeringweek.org.ua