понеділок, 6 червня 2022 р.

Журналістський конкурс "У кадрі"

    6 червня відбувся в онлайн режимі ІІ обласний етап конкурсу з журналістики "У кадрі". Заліщицьку філію МАН представили слухачки секції "Зарубіжна література", учениці 6-А класу Анастасія Кравчук та Аліна Юрійчук.


   Кравчук Анастасія виборола ІІ місце в секції "Фоторобота", керівник Копичинська З.М..


Юрійчук Адіна виборола ІІІ місце в секції "Стаття", керівник Бежук М.М..

Вітаємо гімназистів та керівників!


неділя, 5 червня 2022 р.

Досягнення манівців

    Всеукраїнський інтерактивний конкурс МАН-Юніор Дослідник цьогоріч розпочався 24 травня. Команду філії представляли гімназисти 4-А класу - Максим Сендзюк, Поліна Прокопа та Дарія Руденко, Марія Лаба. Дарія і Марія прибули до нас як тимчасово переміщені особи. Команда досліджувала палац баронів Бруніцьких, який розташований у міському парку.



  25 травня 2022 р. у Тернопільському обласному відділенні Малої академії наук України відбулася ІІ обласна учнівська науково-практична конференція «Тернопілля на перетині історичних епох: актуальні проблеми краєзнавства». З вітальним словом звернувся до учасників конференції старший науковий співробітник Національного Заповідника «Замки Тернопілля» Чайка Володимир Іванович, який відзначив важливість історичного краєзнавства в розвитку краю, та заступник директор Світлана Штука, яка побажала наснаги, подальших звершень юним початківцям-науковцям.


Серед доповідачів були й гімназисти Заліщицької філії Тернопільського обласного відділення МАН України. Юлія Гірчак презентувала розвідку про суспільно-політичну ситуацію на Заліщанщині в роки Української національно-демократичної революції 1918 -1919 років у секції "Тернопільщина крізь віки: актуальні проблеми історії". Марія Довбуш розповідала про релігійну діяльність отця Якова Тимчука, нашого земляка, який жив у період СРСР і проводив підпільні Богослужіння.


Довбуш Марія, слухачка секції "Історія України", здобула ІІ місце серед дев'ятикласників у ХV міжнародному конкурсі з українознавства.  


Гімназистка представила роботу про культурно-мистецьке життя рідного краю у міжвоєнний період. Подякою відзначено керівника роботи, викладача філії Василя Григоровича Дяківа.