четвер, 29 грудня 2022 р.

Олімпіада геніїв України

                   Катерина Сендецька - учасниця Олімпіади геніїв України в номінації "Короткометражний документальний фільм".



https://youtu.be/rh0uzBRoPoc

              

         Виклюк Роксолана - учасниця Олімпіади геніїв України в номінації "Креативне письмо"





Підвищення кваліфікації

 








вівторок, 6 грудня 2022 р.

З ДНЕМ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ!

 Щиро вітаємо зі святом усіх воїнів ЗСУ, наших захисників і захисниць, вітаємо всіх, хто чекає на них і молиться за них, усіх, хто вірить і допомагає молитвою, словом, ділом. 

Слава ЗСУ!          Слава Україні!

День Збройних Сил України символічно зійшовся з Днем волонтера. Цьогоріч волонтери й воїни об'єднали навколо себе весь український народ. Усі разом тільки вперед, тільки до Перемоги!

Випускники гімназії зустрілися з волонтером паном Андрієм Красієм, передали вітання й допомогу нашим воїнам.

Все буде Україна!



неділя, 4 грудня 2022 р.

Світ Сковороди

  3 грудня, у день народження Григорія Сковороди, українського мандрівного філософа, богослова та письменника, у Заліщицькій філії МАН України (на базі Заліщицької державної гімназії) відбулося заняття секції зарубіжної літератури, присвячене 300-річчю з дня народження великого педагога (викладач З.М.Копичинська).

На занятті говорили про українського Сократа, якого вважають одним із найосвіченіших людей ХVIII століття, про його власну формулу щастя та найважливішу рису характеру Григорія Савича - самопізнання.


Гімназисти дізналися:

чому Сковорода вчився 15 років та так і не закінчив навчання в університеті;

як оцінював своїх учнів та чому не ставив бали;

за які підходи у викладанні його звільняли;

у чому полягає секрет щастя за Сковородою.

Незвично та оригінально представила філософа Богуцької Христини, яка говорила про Сковороду як сучасного блогера, приватного репетитора та коучера-фрілансера.

Гімназисти мали змогу пройти невелике опитування щодо важливих моментів життя і творчості Г.Сковороди.




пʼятниця, 25 листопада 2022 р.

Свіча пам'яті...

   У четверту суботу листопада в Україні вшановують пам'ять мільйонів жертв голодоморів, які були в Україні у ХХ столітті. Наймасштабніший - 1932-1933 років, визнаний як акт геноциду українського народу, організований керівництвом ВКП (б) та урядом СРСР  шляхом створення штучного масового голоду.

   Про жахливі сторінки історії нашого народу зі старшокласниками гімназії говорила вчителька історії Галина Володимирівна Коцебейчук. 


     90-й рік після Великого голоду. Шлях до правди нелегкий. Не підлягає сумніву, що до загибелі мільйонів селян призвело холоднокровне рішення Сталіна, вилучивши в українських селян усе зерно та ще й заборонивши будь-яку допомогу їм. У результаті "Сталінської чистки" ми втратили приблизно третину українського народу. Загинули люди, які могли би бути національними й духовними лідерами.


     Згадаймо ще раз тих
     В руках, що виростили хліб.
     Не залишили і зернинки
     Ні, рід наш вгорі не осліп - 
     Ти все згадаєш Українець!
     ...Хоч радість легше пам'ятать.
     Та пом'янім сьогодні їх ...


четвер, 10 листопада 2022 р.

Наші класні олімпійці


Віталій Олійник - учасник олімпіади з фізики, математики та хімії
Роксолана Виклюк - учасниця олімпіади з географії та історії.


Яна Сакала - учасниця олімпіади з української мови та літератури


Михалюк Ілля - учасник олімпіади з астрономії
Богуцька Христина - учасниця олімпіади з інформатики

вівторок, 11 жовтня 2022 р.

ДЕНЬ ЗАХИСНИКІВ І ЗАХИСНИЦЬ УКРАЇНИ

        Декадник,  приурочений Дню захисників і захисниць України, розпочався класною годиною на тему: "Поезії, обпалені війною". Дівчата і хлопці читали вірші, які, як говорили гімназисти,  "врізалися в їхні душі", заполонили свідомість і залишилися в пам'яті. 


                  Катерина Сендецька декламувала поезію Сергія Жадана.



 



понеділок, 10 жовтня 2022 р.

УВАГА! Онлайн навчання

 До уваги учасників освітнього процесу!

Адміністрація гімназії повідомляє про те, що з 11.10.2022  по 14.10.2022 року навчальний процес у Заліщицькій державній гімназії буде відбуватися з використанням технологій дистанційного навчання.

Заняття для слухачів МАН також відбуватимуться онлайн.


Пам'ятаймо, що під час тривог необхідно обов'язково перебувати в укритті!


Бережіть себе й своїх близьких!

четвер, 22 вересня 2022 р.

  Вітаємо Роксолану Виклюк із заслуженою нагородою!

      Відповідно до програми «Обдаровані діти Заліщанщини на 2021-2025 роки», затвердженої рішенням сесії Заліщицької міської ради №39 від 24 грудня 2020 року, нагороджено одноразовою премією учнів-переможців (1 місця) обласних та всеукраїнських етапів учнівських олімпіад, конкурсів, змагань, чемпіонатів і фестивалів. Голова Заліщицької міської ради Іван ДРОЗД відзначив переможців і зазначив: «За вами, любі діти, – майбутнє України!».




понеділок, 19 вересня 2022 р.

Утверджуєм незалежну соборну Україну!

 У рамках тижня Незалежності вчителька історії Галина Володимирівна Коцебейчук провела годину спілкування з учнями 7-их класів, наголосивши на основних віках становлення нашої держави.

  Історію Української держави творили і творять ті, що горять і мають любов до своєї землі, ті, що своїм життям запалюють вогонь свічки й передають молодим, щоб була їхня Україна!!!

  Україна - це територія гідності та свободи. Такими нас зробила наша історія боротьби за українську державу. Ми гідні бути вільними. Український народ має духовну й державну незалежність, свою мову, віру, самобутню культуру, тисячолітні традиції, славну історію. Та найголовніше - ми вільні творити власне майбутнє, за яке сьогодні віддають життя новітні герої, наші батьки і матері, брати і сестри. 

понеділок, 12 вересня 2022 р.

Посвята в гімназисти

    Щорічна Посвята в гімназисти для першокласників - перша сторінка гімназійної історії. Цьогоріч важлива місія випала нам, випускникам 2023 року. Наталія Михайлівна Пацарина урочисто зачитала присягу гімназиста, після якої директорка Олександра Войчишин вручила найменшим здобувачам освіти залікові книжки, а семикласники - пам'ятні значки-емблеми нашого навчального закладу. 

       Зі словами вітань до наймолодших гімназистів звернулися випускники:

   "Юні друзі! Ми раді бачити ваші щирі обличчя, які прагнуть якнайшвидше відкрити для себе світ знань. Ми щасливі, що у свій випускний рік передаємо естафету навчання саме вам, наші першокласники.

   Хочемо з вами поділитися секретом: гімназія - особливий світ, який кожному розкривається  по-своєму. Будьте активними та допитливими, тоді вам завжди буде цікаво й весело. Будьте щирими й товариськими, тоді з вами поруч завжди  буде багато друзів. Будьте відповідальними та наполегливими, тоді ви досягнете найкращих результатів.

     У шкільному житті на вас чекають не лише уроки та домашні завдання, а й екскурсії, класні свята, різноманітні конкурси, спортивні змагання,  багато гуртків за інтересами, цікавих проєктів, пізнавальних зустрічей.

      Відчиняйте з радістю для себе шкільні двері! Тепер ви теж повноправні жителі гімназійної країни! Хай ваше життя у ній буде яскравим та радісним!"

     Бажаємо нам всім мирного неба, світлих надій, упевненості у завтрашньому дні, здійснення задумів та бажань, щасливого життя у квітучій незалежній Україні! 

    Слова божого благословення лунали з уст отця Романа.


    На знак непохитної віри в нашу перемогу, як символ любові до рідної землі всі разом випустили  у вись жовто-блакитні кульки. 

середа, 31 серпня 2022 р.

З ДНЕМ ЗНАНЬ, дорогі мої випускники!


 Дорогі діти, батьки, учителі! Вітаю зі святом Першого дзвоника!


       Упевнена, що скоро зможемо продовжити навчання у шкільній радісній атмосфері. ЗСУ та весь український народ наближають Перемогу й дні розквіту нашої держави. А ми своїм навчанням, успіхами, досягненнями будемо звеличувати та прославляти рідну Україну!

         Шановні батьки, бажаю, щоб наші діти якомога більше отримали знань, були здоровими й повними енергії під мирним небом України!

   Слава Україні! 

   Героям слава!









середа, 24 серпня 2022 р.

                                   Дорогі мої випускники! 

У нелегкий час довелося нам завершувати навчання.

Та ми міцні й незламні у своїх переконаннях, у своїй правді, у своїй Перемозі! 

Зі Святом Незалежності!


понеділок, 6 червня 2022 р.

Журналістський конкурс "У кадрі"

    6 червня відбувся в онлайн режимі ІІ обласний етап конкурсу з журналістики "У кадрі". Заліщицьку філію МАН представили слухачки секції "Зарубіжна література", учениці 6-А класу Анастасія Кравчук та Аліна Юрійчук.


   Кравчук Анастасія виборола ІІ місце в секції "Фоторобота", керівник Копичинська З.М..


Юрійчук Адіна виборола ІІІ місце в секції "Стаття", керівник Бежук М.М..

Вітаємо гімназистів та керівників!


неділя, 5 червня 2022 р.

Досягнення манівців

    Всеукраїнський інтерактивний конкурс МАН-Юніор Дослідник цьогоріч розпочався 24 травня. Команду філії представляли гімназисти 4-А класу - Максим Сендзюк, Поліна Прокопа та Дарія Руденко, Марія Лаба. Дарія і Марія прибули до нас як тимчасово переміщені особи. Команда досліджувала палац баронів Бруніцьких, який розташований у міському парку.



  25 травня 2022 р. у Тернопільському обласному відділенні Малої академії наук України відбулася ІІ обласна учнівська науково-практична конференція «Тернопілля на перетині історичних епох: актуальні проблеми краєзнавства». З вітальним словом звернувся до учасників конференції старший науковий співробітник Національного Заповідника «Замки Тернопілля» Чайка Володимир Іванович, який відзначив важливість історичного краєзнавства в розвитку краю, та заступник директор Світлана Штука, яка побажала наснаги, подальших звершень юним початківцям-науковцям.


Серед доповідачів були й гімназисти Заліщицької філії Тернопільського обласного відділення МАН України. Юлія Гірчак презентувала розвідку про суспільно-політичну ситуацію на Заліщанщині в роки Української національно-демократичної революції 1918 -1919 років у секції "Тернопільщина крізь віки: актуальні проблеми історії". Марія Довбуш розповідала про релігійну діяльність отця Якова Тимчука, нашого земляка, який жив у період СРСР і проводив підпільні Богослужіння.


Довбуш Марія, слухачка секції "Історія України", здобула ІІ місце серед дев'ятикласників у ХV міжнародному конкурсі з українознавства.  


Гімназистка представила роботу про культурно-мистецьке життя рідного краю у міжвоєнний період. Подякою відзначено керівника роботи, викладача філії Василя Григоровича Дяківа.