неділя, 21 листопада 2021 р.

День Гідності та Свободи

     День Гідності та Свободи - свято кожного свідомого українця-патріота, свято, яке в серці кожної людини відгукується болем і водночас гордістю за свій народ. На захист ідеалів свободи й демократії в 2004 та 2013 стали українці, а після подій 2013-го - 2014-го року, революції Гідності та трагедії початку неоголошеної війни Росії проти України, окупації "братнім" російським народом Кримського півострова та деяких областей на сході України, з новою силою піднялося свідоме молоде покоління, яке обрало європейський вектор розвитку нашої держави.

    У цей день ми з вдячністю згадуємо всіх, хто віддав життя, ставши на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини та громадянина, національних інтересів Української держави.

    Гімназисти взяли участь у міських заходах з нагоди свята та переглянули фільм про Ореста Квача, випускника гімназії, котрий загинув на сході України.



Думки учнів класу про саможертовність 
Сакала Яна: "Кожен має вибір - жертвувати своїм життям чи ні. Цей феномен трапляється рідко в сучасному суспільстві, бо не всі на це здатні. Самопожертва - це вищий прояв благородства, який доводить, що у світі ще існує доброта та безкорисливість".

Кравчук Анастасія: "Яскравим і вічним прикладом жертовності став Орест Квач - герой мого містечка і серця кожного. Він був готовий віддати своє життя за нас, за тихі ночі та спокійний сон без тривог. І нехай його відвага гріє душу кожного з нас".

Виклюк Роксолана: "Люди часто віддають своє життя заради порятунку інших. Яскравим прикладом є наш земляк Орест Квач. У перші дні війни він загинув за гідне майбутнє Батьківщини й увіковічнив себе як герой нашого часу".

Михалків Юлія: "Орест Квач був не просто людиною, а патріотом. Він наскільки любив свою країну, що не замислюючись пішов за неї боротися. На жаль, загинув. Але Орест є для всіх прикладом".

Приємський Максим: "На мою думку,  ось навіщо людям саможертовність, а саме для того, щоб давати надію на хороше та радісне життя, жертвуючи своїм".

Радинський Станіслав: "Ще один приклад - Орест Квач, котрий за вільну і соборну Україну віддав своє життя. Самопожертва важлива і потрібна світу, тому що цим можна врятувати життя інших людей".

Красій Ярослав: " Орест Квач пішов на війну захищати Україну, але, на жаль, загинув. Він для нас є великим героєм і дав багато чого зрозуміти. Не лише він, а й багато хлопців пішло захищати батьківщину, щоб нам тут було добре. Деякі повернулися додому, а деякі ні. І тут треба зрозуміти,  є такі люди, що йдуть на війну заради своїх близьких рідних.


       

вівторок, 9 листопада 2021 р.

9 листопада - День української писемності та мови

 

    У цей день ми аналізуємо шлях розвитку нашої мови, говоримо про її важливість у консолідації українського  суспільства, згадуємо Нестора Літописця.

     За традицією 9 листопада пишемо диктант національної єдності й перевіряємо свої знання з української мови. 




понеділок, 1 листопада 2021 р.

Дистанційне навчання

     У зв’язку з напруженою ситуацією щодо захворюваності на COVID-19 на території Заліщицької міської територіальної громади 29 жовтня відбулося засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Заліщицькій міській раді.

З метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 на території громади комісія одноголосно прийняла рішення про те, щоб заклади загальної середньої освіти з 01 листопада 2021 року по 05 листопада 2021 року перевести на дистанційну форму навчання.

https://youtu.be/drGgyQtCU8A