понеділок, 24 травня 2021 р.

Українська вишиванка - генетичний код нації

     Бінарний урок "Українська вишиванка - генетичний код нації"  у День української вишиванки провели в 5-А класі вчитель української літератури М.М.Бежук та вчитель зарубіжної літератури З.М.Копичинська. 

     Гімназисти говорили про традиції рідного краю, розширили свої уявлення про вишиванку як вид мистецтва, про її значення в житті українців. Саме такі уроки виховують у дітей не тільки любов до краси й гармонії навколишнього світу, але й почуття національної гордості, сприяють розвитку естетичного смаку та творчого мислення.

     



вівторок, 18 травня 2021 р.

День Європи

   День Європи - свято, що відзначається 9 травня Європейським Союзом, а також офіційно в Україні щорічно в третю суботу травня.

   Класний захід "МиEUКраїна" провели в 5-А класі вчитель англійської мови Байгуш Н.В. та класний керівник Копичинська З.М. 


 

неділя, 9 травня 2021 р.

Природу треба берегти!

       Учні нашого класу, неодноразово беручи участь у різних екологічних проєктах, предметних тижнях, приємно дивують нас своїми творчими захопленнями.

       Виклюк Роксолана в рамках STEAM-тижня опублікувала власний вірш у громадському часописі "Колос", який став заключним акордом у проєктній роботі гімназистки на тему: "Природу треба берегти".



З Днем матері!

 

       Дорогі матері та бабусі, 
зі святом!  

Спасибі за ласку, за ніжну турботу,

За чуйність, гостинність, невтомну роботу.

Господь хай дарує здоров'я і силу.

Спасибі, рідненькі, що ви нас зростили!

Хай Ваша життєва мудрість завжди супроводжує вдячних діточок шляхом добра, поміркованості й любові! Будьте здорові!!!

Ніколи знову!

 

  

 8 травня,  у День пам'яті та примирення, Україна разом з Європою вшановує пам'ять жертв Другої світової війни.

   Гімназисти 5-А класу взяли участь у загальногімназійній лінійці, приуроченій Дню пам'яті та примирення.


   Як відомо, 7 травня 1945 року було підписано Акт військової капітуляції Німеччини, який набув чинності 8 травня о 23:01. На вимогу Кремля, 8 травня 1945 року, о 22:43 за середньоєвропейським часом (00:43 9 травня за московським), у передмісті німецької столиці Карлсхорсті був підписаний ще один «Акт про беззастережну капітуляцію Німеччини». За своєю суттю він підтвердив припинення вогню - 8 травня о 23:01 за середньоєвропейським часом (9 травня в 1:01 за московським).



субота, 1 травня 2021 р.

З Великоднем!

 Зі світлим Великоднім святом! 

Пасхальної радості, міцного здоров'я, смачної паски й ковбаски. Нехай воскреслий Ісус зміцнить вашу віру й додасть любові. 

Христос воскрес!

Воістину воскрес!