понеділок, 16 грудня 2019 р.

Тиждень права


   У рамках тижня права відбувся брейн-ринг між школами міста за участі працівників поліції. Збірна команда гімназії здобула впевнену перемогу в поєдинку зі школою №2.

 Вітаємо нашу команду!!!


середа, 11 грудня 2019 р.

Український філософ, письменник, педагог


     
Слухачі секції «Українська мова та література»
 Заліщицької філії МАН України підготували й провели для гімназистів інформаційно-просвітницьку годину «Обличчя історії. Григорій Сковорода», присвячену 225-ій річниці з дня смерті видатного філософа й письменника.


Царівна української літератури


  
      У Заліщицькій державній гімназії в рамках навчально-виховного процесу  Заліщицької філії МАН відбулася літературно-мистецька вітальня для слухачів І року навчання: «Ольга Кобилянська крізь призму часу». Викладач секції «Українська мова та література» Н.В.Зубик розповіла гімназистам про життєвий і творчий шлях письменниці. Викладач наголосила, що Ольга Кобилянська була людиною з європейським мисленням, її хвилювало питання емансипації – вважала його віянням часу, коли не лише проблеми особистого життя змушували жінку підняти голову і подивитися на світ по-іншому. Письменниця одна з перших в українській літературі звернулася до відображення жінок-інтелігенток, які прагнули вирватися з міщанського середовища. І при всьому тому залишалася справжньою жінкою.
   Ольга Кобилянська – письменниця глибоких душевних переживань, напруженої думки, ліричних настроїв, письменниця, яка створила "енциклопедію жіночої душі".

   

вівторок, 3 грудня 2019 р.

КРОКС. Зміна поколінь


        Нова команда юних кроксунів
 вперше взяла участь
 у кубку УНІКУМ пам'яті Ореста Квача


       

Нарада-семінар

 
         Про досвід роботи із слухачами МАН у секціях "Основи науково-дослідницької роботи" та "Інформаційні технології" поділилися викладачі обласного відділення МАН України Гусятинської філії на базі Гусятинського коледжу ТНТУ ім. І.Пулюя. 

      З результатами роботи обласного відділення МАН за 2018-2019 н.р. та основними завданнями на 2019-2020 н.р. виступила директор обласного відділення МАНУ О.М.Мигайчук.