четвер, 29 листопада 2018 р.

Sunflower


З метою формування в учнів зацікавленості світовою (українською і зарубіжною) літературою і культурою, активізації позакласної та позашкільної роботи в Заліщицькій державній гімназії відбулася міжнародна гра "Sunflower".


пʼятниця, 16 листопада 2018 р.

Цікаво знати


Пересопницьке Євангеліє - книга, на якій складають присягу усі українські президенти. Чому цей рукопис такий важливий і як він дійшов до нас?



https://www.facebook.com/BBCnewsUkrainian/videos/2167604163250976/?t=4

Байка І.Крилова "Вовк і Ягня"


Інсценізація будь-якого твору з літератури - 
це і виразне читання, і акторська гра. 
Пропоную переглянути байку Крилова, читають
учні 2-Б класу.


Акорди творчості

     15 листопада в Тернопільській обласній бібліотеці "Літературне Тернопілля" відбувся ІІ етап обласного літературного конкурсу "Акорди творчості", призером (ІІ місце) якого в номінації "Поезія" стала Анастасія Навізівська, учениця 7(11) класу. Дебютувала на конкурсі  Софія Миронюк, учениця 6(10) класу.


   Гімназистки представили на розгляд поважного журі свої вірші, які частково проілюстрували власними малюнками. 







   Готуючись до конкурсу, в однокласників дівчат виникла ідея створити невеликий відеовірш. Пропоную послухати та переглянути його (відео - Гарасимчук Василь).


  

вівторок, 13 листопада 2018 р.

четвер, 8 листопада 2018 р.

О.С.Пушкін


     Дорогі першокласники! Подивіться і прослухайте мовою оригіналу уривок "У Лукоморья дуб зеленый" з поеми О.Пушкіна "Руслан и Людмила" 


                       https://www.youtube.com/watch?v=AAA79-HZ3_Y&feature=youtu.be









понеділок, 5 листопада 2018 р.

9 листопада - ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ


День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. Встановлене воно було 9 листопада 1997 року Указом Президента № 1241/97 «Про День української писемності та мови» на підтримку «ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства».




Цікаві зустрічі в рамках МАН



НЕЗАБУТНЯ ЗУСТРІЧ ІЗ ПИСЬМЕННИЦЕЮ ВЕЛИКОГО ТАЛАНТУ
19 жовтня в приміщенні Заліщицької державної гімназії відбулося велике мистецьке свято краси українського слова – презентація відомої сучасної письменниці, людини надзвичайного таланту Оксани Кузів. Зустріч була організована за сприяння випускниці гімназії Наталії Махлинець, директора гімназії Олександри Войчишин та вчителя Наталії Зубик.
Ця зустріч – подія для нашого краю. Презентація пройшла на одному диханні. Авторка закохала у своє слово всіх, і кожен, переповнений емоціями, вийшов уже іншою людиною, адже письменниця зуміла торкнутися сердець слухачів, зачепити за живе – і перемінити!

У чому ж секрет такого шаленого успіху? Насамперед, у виборі життєвих тем, побудованих на реальних фактах. Захоплюючі тексти змушують широко розплющити очі, спонукають серце битися через раз в очікуванні розв’язки і таїнства кожної невигаданої історії. Твори перемінюють людину ізсередини і виводять на істинну дорогу, де Правда і Закон – понад усе.



Цікаві канікули

   Незабутня подорож Львовом

     Чарівний Львів зустрів гімназистів 3-х класів своєю осінньою красою та неповторною архітектурою. Скільки разів не повертаєшся до цього древнього міста, стільки ж разів дізнаєшся щось нове про нашу історію.




   Цікавою та повчальною була екскурсія гімназистів до Румунії. Ми відвідали Монастир Іоанна Сучавського, в якому зберігаються мощі святого, Монастир Воронець, який за красу фресок називають "Сикстинською капелою Сходу". Також побували в замку Дракули та королівському палаці Пелеш. Вражали нас своєю красою румунські Карпати та міста Брашов, Сігішоару, Бран. Ми також відпочили в Парку динозаврів.