понеділок, 22 жовтня 2018 р.

вівторок, 16 жовтня 2018 р.

Всесвітній день здорового харчування



     16 жовтня - Всесвітній день здорового харчування!





Сьогодні, у день здорового харчування, для учнів 3-іх класів учитель ОБЖ Василь Григорович Дяків провів інформаційно-пізнавальну годину "Бережи своє здоров'я". Гімназисти активно сперечалися, дискутували з питань здорової їжі та правильного харчування.






понеділок, 15 жовтня 2018 р.

Свята Покрова



 

  Напередодні 14 жовтня члени науково-гімназійного товариства «Пошук» Заліщицької державної гімназії разом з керівником секції «Історія» Н.Я.Гуцуляк провели просвітницьку лінійку, приурочену святу Покрови Пресвятої Богородиці, Дню українського козацтва, Дню створення УПА та Дню захисника України.

    Свято Покрови Пресвятої Богородиці для нас, українців, і християнське, і національне свято. Воно символізує зв’язок поколінь, невмирущість героїчних традицій нашого народу.

    Покрова – найбільше свято для козаків. Цього дня в них відбувалися вибори нового отамана. Наші лицарі вірили, що свята Покрова охороняє їх, а Пресвяту Богородицю вважали своєю заступницею і покровителькою.


   Українська Повстанська Армія теж обрала собі свято Покрови за День Зброї, віддавшись під опіку Богородиці. УПА відродила славні традиції козацтва,  героїчно та жертовно боролася за самостійну і соборну державу. 
    Достойними нащадками УПА є сьогоднішня молодь, яка має право називатися захисниками вітчизни, бо брала участь у Революції гідності, допомагає і підтримує українську армію з початку війни з російськими загарбниками на сході.
    За вікову історію української народності наша земля не один раз закликала своїх синів стати на її захист. Боротьба продовжується і зараз. На Донеччині і Луганщині боронили і боронять голубе небо над нами наші герої-земляки, наші рідні і близькі. Та ми свято віримо в нашу перемогу!
Зродились ми великої години
З пожеж війни і полум’я вогнів.
Плекав нас біль по втраті України,
Кормив нас гніт і гнів на ворогів.
Доволі нам руїни і незгоди,
Не сміє брат на брати йти у бій,
Під синьо-жовтим прапором свободи
Зєднаєм весь великий нарід свій.